Activităţi în aer liber

Printre cele mai căutate şi apreciate activităţi în aer liber în zona centrală a Transilvaniei se numără pescuitul, echitaţia, escaladările şi sporturile de iarnă.

Alba Iulia

Echitaţie

Alba Iulia are un centru modern în acest sens, cu grajduri şi vestiare realizate la standarde europene – Centrul de echitaţie în Cetatea Alba Carolina. Aici vei descoperi cai de rasă din Olanda şi doi ponei, special pentru copii.

Un dezavantaj este acela că pentru a participa la şedinţele de echitaţie,  este nevoie de echipament care nu este pus la dispoziţie de către centrul respectiv.

Pescuit

Balta Lancrăm, Ampoi sau Sebeş sunt doar câteva dintre apele în care se poate pescui în judeţul Alba. Totuşi, pentru a desfăşura această activitate în aer liber, e nevoie de  permis sau de achitarea unei sume de bani. Se pot pescui peşti precum scobar, somn, şalău sau ştiucă.

Ski

În judeţul Alba, în perioada iernii, pentru amatorii de ski, există pârtiile din masivul Vartop, la graniţa dintre judeţele Alba şi Bihor. Pârtiile sunt, mai exact, la Ariseni şi au fost înfiinţate la finalul anului 2010.

Sibiu

Ski

La Sibiu, în sezonul rece, turistul se poate bucura de pârtiile de ski de la Păltiniş, o staţiune turistică aflată la aproximativ 30 de kilometri de oraşul Sibiu. Aceasta se află la o altitudine de 1440 de metri (în munţii Cindel) şi este prevazută cu telescaun, teleski şi baby lift.

Pescuit

În judeţul Sibiu oricine se poate bucura de pescuit, având la îndemână o mulţime de bălţi, printre care: barajul Avrig, Săcel, Tocile, balta Poligon Dumbrăveni sau Mândra.  Aici vor fi prinşi cu siguranţă peşti precum caras, crap, fitofag, plătică, şalău, somn şi alte specii.

Escaladă

Pentru cei cărora le plac sporturile extreme, escalada este o variantă bună, mai ales dacă te afli în Sibiu, aici existând mai multe posibilităţi de a practica acest sport.

Covasna

Echitaţie

În Covasna se poate face echitaţie la un centru aflat în comuna Ilieni, sat Sâncrai. Aici există 5 ponei şi 20 de cai, dar şi un spaţiu care se întinde pe câteva hectare bune. Faima centrului a ajuns chiar şi în judeţele apropiate, de unde vin vizitatori în fiecare weekend.

Ski

Şugaş Băi este una dintre cele mai mari şi mai renumite staţiuni de ski din judeţul Covasna. Este şi o staţiune balneoclimaterică unde se pot trata cei care suferă de boli cardiace şi boli ale aparatului circulator.

Harghita

Pescuit

În judeţul Harghita, sunt puse la dispoziţie o serie de bălţi unde oricine se poate bucura de pasiunea pescuitului. Aici se pot prinde biban, ştiucă, somn, caras sau crap.

Ski, snowboard

În Harghita se află Băile Hamorod, o staţiune balneară unde există la dispoziţie câteva pârtii cu lungimi între 200 şi 1000 de metri. Acestea au grade diferite de dificultate, fiind potrivite atât pentru copii şi începători, cât şi pentru avansaţi.

Braşov

Pescuit

În Rotbav, judeţul Braşov, se pot prinde peşti precum platică, biban, caras, crap sau roşioară. Balta se află la aproximativ 25 de kilometri de Braşov, iar drumul până acolo este foarte bun. În plus, există posibilitatea pescuitului nocturn (cu maxim 3 lansete).

Parapantă

Cine ajunge în Braşov, are la dispoziţie câteva firme care se ocupă de zborul cu parapanta. Se poate zbura cu parapanta din Lempeş, Postăvaru sau Bunloc.

Mureş

Echitaţie

La Daneş, un sat din apropierea oraşului Sighişoara, oricine poate lua câteva lecţii de echitaţie. Există o serie de rase de cai, însă instructorii de acolo recomandă, pentru începători, caii din rasa lipitan pentru că sunt calmi, docili, blânzi şi răbdători.

Plimbare cu bicicleta

În Târgu Mureş funcţionează programul de închiriat biciclete doar cu buletinul. Centrul de închiriere se află pe strada Parcul Sportiv Municipal.

Newsletter

Loading...Loading...