Descoperă oraşele regiunii

Centrul Romaniei este una dintre regiunile tarii unde abundenta monumentelor istorice si culturale este cu adevarat complesitoare pentru iubitorii de frumos si pentru turistii care vor sa descopere o alta fata a tarii noastre.

Sibiu, Brasov, Covasna, Mures, Alba-Iulia si Harghita sunt extrem de bogate in atractii turistice pe care orice turist le poate descoperi rand pe rand. Nu trebuie trecute cu vederea nici tendintele moderne arhitectonice care s-au materializat in orasele regiunii, dar care, parca in mod natural, au reusit sa creeze o simbioza placuta: istoria s-a intalnit cu fascinatia prezentului.

Muzeul National al Unirii din Alba Iulia

Muzeul National al Unirii din Alba Iulia a luat fiinta in1887. Initiativa unui astfel de edificiu cultural apartine Societatii de Istorie, arheologie si stiinte naturale a comitatului Alba.


sursa foto: Wikimedia

Catedrala Ortodoxa Alba Iulia

Catedrala Reintregirii, cunoscuta mai degraba sub numele de Catedrala Ortodoxa Alba Iulia este un puternic simbol spiritual al orasului. Catedrala a fost construita intre 1921-1922 si se afla in vestul cetatii Alba-Iulia.

sursa foto: Wikimedia

Sala Unirii din Alba Iulia

Sala Unirii din Alba Iulia este locul cu o semnificatie istorica extrem de importanta pentru intregul popor roman. Aici, la 1 decembrie 1918, s-a adoptat Declaratia de unire a Transilvaniei cu Romania.

sursa foto: www.inromaniasepoate.blogspot.com

Catedrala Catolica Alba Iulia

Situata chiar in interiorul cetatii Alba Iulia, Catedrala Romano-Catolica Sfantul Mihail a fost construita in secolul XI si se remarca  printr-o caracteristica aparte: este cea mai lunga catedrala din Romania.

Sursa foto: Wikimedia

 Cetatea Alba Iulia

Cetatea din Alba Iulia, a carei constructie a inceput in 1714 si s-a terminat in 1738, este considerata un monument reprezentativ al arhitecturii de fortificatie din Romania.

sursa foto: Valentin Roman

Muzeul National Brukenthal din Sibiu

Muzeul National Brukenthal se afla chiar in Palatul Brukenthal si a fost construit de baromul Samuel Von Brukenthal intre anii 1778 – 1788. Se afla in Piata Mare a Sibiului.

sursa foto: Popa Dan Mihai

Biserica Evanghelica din Sibiu

Biserica Evanghelica din Sibiu este unul dintre cele mai importante monumente ale stilului gotic din Romania si a fost  ridicata in anul 1520.

sursa foto: Wikimedia

Manastirea Ursulinelor din Sibiu

In centrul orasului Sibiu se gaseste si un complex de cladiri istorice renumit. Este vorba despre Manastirea Ursulinelor, care dateaza din secolul XV.

sursa foto: Wikipedia

 Centrul istoric Sibiu

Centrul istoric al Sibiului este recunoscut in intreaga lume pentru arhitectura desosebita care a fost conservata in timp.

sursa foto: www.panoramio.com

Biserica Reformata din Sfantu Gheorghe

In orasul Sfantu Gheorghe, din judetul Covasna, turistii pot admira mai multe monumente istorice stravechi, dar si atractii arhitectonice moderne. Biserica Reformata din Sfantu Gheorghe a fost construita in secolul al XIV-lea.

sursa foto: Wikipedia

 Galeriile de Arta din Sfantu Gheorghe

Galeriile de Arta din Sfantu Gheorghe reprezinta poate cel mai important reper cultural al orasului. Galeriile au fost fondate de Cserey Janosna Zathurecky Emilia, printr-o donatie de 137 de tablouri si obiecte.

sursa foto: www.sas-richard.blogspot.com

 Castelul Miko din Miercurea-Ciuc

Miercurea-Ciuc, resedinta de judet a Harghitei este cunoscuta pentru Castelul Miko, sau Cetatea Miko cum i se mai spune, castel care a devenit in acest moment sediul Muzeului Secuiesc al Ciucului.

sursa foto: Wikipedia

 Strada Petofi Sandor din Miercurea Ciuc

Strada Petofi Sandor din Miercurea Ciuc este cea mai cunoscuta artera din oras.

sursa foto: Wikipedia

 Piata Sfatului din Brasov

Brasovul este renumit pentru Biserica Neagra care este amplasata in Piata Sfatului.

sursa foto: www.walking.eurotrainer.ro

 Biserica Neagra din Brasov

Biserica Neagra din Brasov (initial denumita biserica Sfanta Maria), unul dintre cele mai  cunoscute lacase de cult din Romania, a fost construita incepand cu anul 1377, iar numele actual l-a primit dupa incendiul din 1689, cand a fost distrusa partial.

sursa foto: www.panoramio.com

 Cetatuia de pe Staja din Brasov

sursa foto: www.turistik.ro

 Piata Trandafirilor

Se stie ca Targu Mures a fost de-a lungul timpul atins de mai multe incendii. In ciuda acestora, orasul si-a pastrat cea mai mare parte din cladirile vechi care au o arhitectura speciala. Piata Trandafirilor este una dintre zonele principale ale orasului unde cladirile vechi au fost foarte bine conservate.

sursa foto: www.andreeasoft.blogspot.com

 Catedrala Mare Ortodoxa din Targu Mures

sursa foto: www.vacantesicalatorii.ro

 Cetatea medievala din  Targu Mures

Cetatea medievala din  Targu Mures, care a fost construita in secului al XVII-lea, este un alt reper pentru oras ce merita vizitat.

sursa foto: Wikipedia

Newsletter

Loading...Loading...