Festivalul de Foarte Scurt Metraj “Tres Courts”, în mai la Sibiu

Festivalul de Foarte Scurt Metraj “Tres Courts”, aflat la cea de-a 14-a editie oficiala, va avea loc la Sibiu  in perioada 3 -5 mai 2012. Evenimentul promoveaza videoclipurile de maxim 3 minute, realizate de regizori profesionisti sau anonimi talentati, dornici de afirmare .

In Piata Mica a orasului Sibiu va fi gazduita selectia filmelor de scurt metraj in zilele de 3, 4 si 5 mai a.c., incepand cu ora 22.00. Intregistrarile trimise de participanti nu au voie sa depaseasca pragul de 3 minute, insa ele nu au titlu sau generic si pot face parte din orice gen cinematografic: animatie, documentar, fictiune, film experimental etc.

Festivalul de Foarte Scurt Metraj “Tres Courts” se adreseaza tuturor varstelor, cuprinzand inclusiv un model de filme pentru copii. Acelasi eveniment care este organizat anual in centrul Transilvaniei are loc simultan in alte 100 de orase ale lumii.

Prin urmare, spectatorii pot urmari, in acelasi timp, cele 2 ore de scurt metraje selectionate din Sibiu, Cluj, Paris, Bologna, Amsterdam,  Londra, Brasil, Casablanca, Bamako, Belgrad, Ramallah sau Tel Aviv.

La Sibiu, editia cu numarul 14 a festivalului este organizata de Centrul Cultural Francez din Cluj-Napoca, Institutul European pentru Itinerare Culturale si Asociatia Mioritics, in parteneriat cu Ambasada Frantei din Romania, Asociatia Judeteana de Turism Sibiu si Asociatia de Prietenie “Ille et Vilaine”.

 

Newsletter

Loading...Loading...