Sibiu

Barajul de la Gura Râului

print
Barajul de la Gura Raului
Localitate:
Gura Raului

Obiectiv:
Lacuri şi baraje

Ti-a placut articolul?
Impartaseste-l cu prietenii tai!

Pasionaţii de pescuit pot alege Barajul de la Gura Râului, din Mărginimea Sibiului, renumit pentru speciile de păstrăv, caras, biban şi alte exemplare ce pot fi pescuite de cei care deţin permis şi plătesc taxă, doar de pe malurile barajului şi coada acestuia.

 

În spatele barajului se află un lac de acumulare care se întinde pe 68 de hectare şi are o capacitate de 15 milioane de metri cubi. Suprafaţa liniştită a apei în mijlocul munţilor împăduriţi poate satisface dorinţa de natură şi frumos a oricărui turist.

 

Barajul de la Gura Râului este înalt de 72 de metri, are o lungime a coronamentului de 330 de metri şi este poziţionat în Munţii Cîndrel, la o altitudine de 600 de metri. Peisajul este încântător şi poate fi admirat şi de la pensiunile din apropiere, care au un preţ destul de accesibil, în funcţie de confortul dorit.

 

Barajul de acumulare este funcţional din anul 1981 şi este deosebit de important pentru oraşul Sibiu, el fiind cel care alimentează întreaga zonă cu apă şi energie electrică, dar şi cel care influenţează regularizarea râului Cibin.

 

Pentru a ajunge la Gura Râului, din Sibiu, trebuie să urmăriţi indicatorul spre Alba. După ce aţi ieşit din oraş, în localitatea Cristian, faceţi stânga, urmărind indicatorul spre Orlat. Treceţi prin Orlat şi faceţi iar stânga, spre Gura Râului.

 

Ca să ajungeţi la barajul de la Gura Râului, trebuie să mergeţi până la ieşirea din sat, unde, la aproximativ 500 de metri de la pârtia de schi, începe lacul de acumulare.

 

Satul de la baza barajului poarta aceeaşi denumire, Gura Râului, se află la 17 kilometri depărtare de Sibiu, pe raza de sud-vest, pe valea Cibinului, şi este un loc perfect pentru turiştii care doresc să se relaxeze prin plimbări cu bicicleta, excursii pe munte, dar şi pescuit legal.

 

Dacă ajungi până în Gura Râului, trebuie să profiţi de moment şi să faci o plimbare în Mărginime, unde poţi să vizitezi cetăţile-biserici săseşti din Cristian, Slimnic şi chiar Gârbova.

 

Pentru cei care îşi doresc să scape complet de urmele zgomotului de la oraş, cel mai indicat este să aleagă o pensiune pe malul râului, unde se aude cel mai bine sunetul apei care bate în pietre în liniştea dimineţii.

 

Imagini din Barajul de la Gura Râului


Poze de la turistii care au vizitat aceasta locatie


Adauga o imagine sau creeaza un traseu

Adaugă un comentariu

Nume
Email
Mesaj
 

Newsletter

Loading...Loading...