Sibiu

Biserica Evanghelică de la Sibiu

print
Biserica Evanghelica
Localitate:
Sibiu

Obiectiv:
Monumente religioase & culturale

Ti-a placut articolul?
Impartaseste-l cu prietenii tai!

Unul dintre principalele puncte de atracţie pentru turiştii care vizitează oraşul Sibiu este Biserica Evanghelică, situată în centrul vechi al fostei capitale a Culturii din 2007. Monumentul în stil gotic a fost construit în 1520 şi este cel mai înalt punct atât din Sibiu, cât şi din Transilvania, având o înălţime de aproximativ 73 de metri.

 

Odată ajuns în Sibiu, ai putea fi ispitit de o mulţime de clădiri şi biserici care merită vizitate, tocmai de aceea, ar fi util să ai la dispoziţie cel putin două zile.

 

În drumul tău spre Biserica Evanghelică vei întâlni mai întâi Piaţa Mare şi Primăria Sibiului, care merită puţin timp pentru a fi contemplate.

 

Tot acolo vei găsi şi Muzeul Brukenthal, unde vei petrece cel puţin câteva ore pentru a admira exponatele de o frumuseţe şi importanţă artistică deosebită. Dacă ai ajuns până în Piaţa Mare, nu ai cum să ratezi o vizită la Turnul Sfatului, de unde poţi vedea aproape tot oraşul, de sus, cu ajutorul unui telescop.

 

Dupa ce cobori din Turnul Sfatului, te afli deja în Piaţa Mică. Dacă nu ţi-a sărit în ochi Podul Minciunilor încă, îi poţi întreba pe cei din jur şi ei te vor îndruma spre podul legendar din inima Sibiului.

 

După ce ai trecut Podul Minciunilor, la doar câţiva paşi distanţă vei vedea Catedrala Evanghelică, situată acum în curtea liceului Brukenthal.

 

Biserica Evanghelică are în patrimoniu numeroase vase de cult din argint aurit, însă o parte dintre acestea nu sunt expuse publicului larg. În această biserică poţi admira cea mai frumoasă cristelniţă de bronz din ţară, dar şi o orgă impresionantă, construită în 1672. În plus, pereţii sunt încastraţi cu pietre funerare celebre, printre care şi cea a domnitorului Mihnea Voda cel Rău.

 

Dacă vrei să vizitezi biserica, vei fi întâmpinat de ghizi care îţi vor spune povestea Bisericii Evanghelice în limba română, limba engleză, dar şi în limba germană. Intrarea este liberă, iar  vizitarea pe interior se face zilnic între ora 9:00 şi 17:00, cu menţiunea că duminica monumentul se poate vizita doar de la ora 11:00 până la 17:00.

 

Ghizii te vor îndruma şi către o vizită în cel mai înalt turn din Transilvania: intrarea în turn se face din exterior, pe o uşa scundă, iar urcarea poate dura minute întregi, pe scara interioară în spirală, cu trepte înguste. Odată ajuns la înălţime, te poţi bucura de o privelişte extraordinară şi îţi poţi aduna uşor forţe noi pentru următoarea provocare: coborârea pe scara îngustă, spiralată.

 

Imagini din Biserica Evanghelică de la Sibiu


Poze de la turistii care au vizitat aceasta locatie


Adauga o imagine sau creeaza un traseu

Adaugă un comentariu

Nume
Email
Mesaj
 

Newsletter

Loading...Loading...