Sibiu

Biserica Fortificată de la Biertan

print
Biserica Fortificata de la Biertan
Localitate:
Biertan

Obiectiv:
Monumente religioase & culturale

Ti-a placut articolul?
Impartaseste-l cu prietenii tai!

Biserica Fortificată de la Biertan este un edificiu aflat la sud de drumul care leagă Mediaşul de Sighişoara, în judeţul Sibiu. Vestită datorită închisorii de odinioară destinată soţilor care voiau să divorţeze, şi care purta denumirea de „închisoare matrimonială”, fortificaţia din Biertan atrage mulţi curioşi şi beneficiază de resurse pentru a satisface toate gusturile.

 

Localitatea Biertan se află la 567 de metri altitudine, în partea de nord-est din judeţul Sibiu, mai exact în zona Podişului Târnavelor şi este străbătută de râul Biertan.

 

Dacă plecaţi cu maşina din orice colţ al ţării, vă puteţi lua drept punct de reper oraşul Mediaş, de unde urmăriţi DN 14 în direcţia Sighişoara. În centrul localităţii Saros pe Târnave faceţi dreapta pe  DJ 141b şi ţineţi drumul până ajungeţi în Biertan.

 

O altă variantă este cea în care luaţi autobuzul din Mediaş, autogara aflându-se foarte aproape de gară.

 

Cetatea-biserică finalizată în stil gotic în anii 1510-1516 domină localitatea Biertan cu o poziţie impunătoare deasupra pieţei centrale şi avea în trecut rolul de a opune rezistenţă invaziilor făcute de turci.

 

În ziua de astăzi fortificaţia este un obiectiv turistic mai mult sau mai puţin sonor, dar care îi atrage pe cunoscători prin îmbinarea perfectă a artei cu religia şi istoria. Înainte de a intra în biserică trebuie să dai dovadă că eşti suficient de bine pregătit fizic şi să urci scara înaltă de 100 de metri, care porneşte din centrul localităţii.

 

Cele mai interesante elemente ale bisericii de la Biertan sunt zidurile fortificate, pietrele sculptate sau altarul realizat în 1515 care conţine statuete din lemn ale personajelor care au participat la Răstignire, scenarii din viaţa Maicii Domnului sau din primii ani de viaţă ai lui Iisus.

 

În plus, dacă ajungeţi acolo, puteţi admira o uşă specială, cu nici mai mult, nici mai puţin de 19 încuietori, denumită „uşa sacristei” şi care a fost premiată în cadrul Expoziţiei Mondiale de la Paris în anul 1900.

 

Altarul despre care vorbeam mai sus este în topul celor mai importante altare din ţară, ocupând primul loc din punctul de vedere al înălţimii, iar închisoarea pentru cei care voiau să divorţeze poate fi o sursă de inspiraţie pentru cei cu mici probleme conjugale.

 

Dacă vreţi să faceţi poze şi aveţi în dotare un aparat bun, cel mai indicat este să surprindeţi biserica fortificată de pe dealurile vecine, iar din turnuri puteţi fotografia satul în toată splendoarea lui.

 

Imagini din Biserica Fortificată de la Biertan


Poze de la turistii care au vizitat aceasta locatie


Adauga o imagine sau creeaza un traseu

Adaugă un comentariu

Nume
Email
Mesaj
 

Newsletter

Loading...Loading...