Sibiu

Biserica Fortificată de la Miercurea Sibiului

print
Biserica Fortificata de la Miercurea Sibiului
Localitate:
Miercurea Sibiului

Obiectiv:
Monumente religioase & culturale

Ti-a placut articolul?
Impartaseste-l cu prietenii tai!

La 35 de kilometri distanţă de Sibiu se află localitatea Miercurea Sibiului, care ascunde în centrul său o biserică fortificată, romanică, având un turn în partea de vest şi cu o importanţă deosebită atât arhitecturală, cât şi istorică.

 

Biserica Fortificată Miercurea Sibiului este atestată documentar din secolul al XIII-lea, odată cu menţionarea localităţii, şi a fost supusă proceselor de reconstrucţie de două ori, în 1877  şi în anii ’80 ai secolului trecut.

 

Toţi cei care au mai vizitat obiectivul te sfătuiesc să suni chiar la poarta cetăţii şi te asigură că vei fi primit cu drag de cel care îngrijeşte monumentul în zilele noastre.

 

Din construcţia iniţială, astăzi mai pot fi văzute doar turnul bisericii, planul ei şi cei opt stâlpi, dispuşi doi câte doi. Mai târziu s-au ridicat zidurile pentru navele din lateral şi poarta construită în stil gotic, aflată în partea sudică. În cea din urmă etapă de înălţare a construcţiei, biserica a fost lărgită spre punctul estic, i-au fost construite bolţile şi tribunele din părţile laterale.

 

Turiştii pot admira un zid de o înălţime impunătoare, care înconjoară biserica formând un oval, in interiorul căruia pot fi văzute drumuri pentru străjeri, dar şi spaţii în care erau depozitate rezervele de grâu, în acea perioadă.

 

Zidul care servea odată drept cetate avea două căi de acces, una deasupra celeilalte. Sub cele două galerii se aflau cămările din cărămidă, iar în sud poate fi găsit încă turnul care apără poarta de intrare în cetate.

 

În interiorul cetăţii se poate remarca o simplitate ieşită din comun, cu un amvon complet alb şi îngrijit, dar unde altarul are ca imagine principală scena răstignirii. Pe pereţi se pot găsi liste cu eroii din războaiele mondiale şi coroane de flori aşezate de stră-strănepoţi, probabil.

 

Băncile din biserică se află, în mod surprinzător, într-o stare perfectă, exact ca şi orga al cărui secret melodios nu mai este cunoscut de absolut nimeni.

 

Odată ajuns la Miercurea Sibiului, poţi profita şi de faptul că localitatea este şi o staţiune balneoclimatică. Persoanele cu probleme ginecologice sau care au suferit afecţiuni ale aparatului locomotor sau ale sistemului nervos pot profita de apele clorurosodice, de climă şi de nămolul indicat pentru tratarea acestor tipuri de boli.

 

 

Imagini din Biserica Fortificată de la Miercurea Sibiului


Poze de la turistii care au vizitat aceasta locatie


Adauga o imagine sau creeaza un traseu

Adaugă un comentariu

Nume
Email
Mesaj
 

Newsletter

Loading...Loading...