Sibiu

Biserica Greco Catolică

print
Biserica Greco Catolica
Localitate:
Miercurea Sibiului

Obiectiv:
Monumente religioase & culturale

Ti-a placut articolul?
Impartaseste-l cu prietenii tai!

În centrul oraşului Miercurea Sibiului, unul dintre cele mai mici şi mai puţin populate oraşe din ţară, se află o străveche biserică greco-catolică, ridicată în secolul al XVIII-lea.

 

Construirea bisericii catolice a fost încheiată în anul 1772, arată izvoarele vremii, de către comunitatea maghiară din Miercurea Sibiului, suficient de numeroasă la acea vreme pentru a putea realiza un asemenea obiectiv îndrăzneţ.

 

În ziua de astăzi, biserica este folosită de către credincioşii greco-catolici din localitate, care s-au ocupat de refacerea lăcaşului de cult, la mijlocul anilor ’50. Biserica greco-catolică din localitatea sibiană poarta hramul Buna Vestire, fiind doar unul dintre monumentele istorice importante ale oraşului Miercurea Sibiului, pe lângă Biserica Evanghelică, biserica fortificată şi Biserica Ortodoxă Sfântul Ilie.

 

Localitatea Miercurea Sibiului a fost menţionată de izvoarele istorice din cele mai vechi timpuri, având în vedere că tânărul oraş, ridicat la acest rang abia în anul 2004, purta numele Sucidava, pe vremea romanilor, ajungând să poarte oficial numele de târg în anul 1334.

 

Oraşul este situat la o distanţă de circa 35 kilometri de Sibiu, resedinţa de judeţ, dar şi de oraşul Alba Iulia, aflându-se la mijlocul distanţei dintre acestea, pe DN1.

 

Lăcaşul de cult greco-catolic se află situat chiar în centrul oraşului, la numărul 553, fiind foarte uşor de descoperit în Miercurea Sibiului.

 

Turiştii care doresc să viziteze acest monument istoric şi de arhitectură, doar unul dintre multele ce merită văzute în Miercurea Sibiului, se pot caza direct în Sibiu, unde există numeroase hoteluri şi pensiuni, dar şi în tânărul orăşel, atât de încărcat de istorie, chiar în apropierea bisericii greco-catolice.

 

Mai mult, în zonă există chiar şi un restaurant cu regim de funcţionare non-stop, pentru turiştii întârziaţi, un amănunt interesant, având în vedere că vorbim despre un mic orăşel de munte, dar care le poate oferi turiştilor toate condiţiile necesare, pentru a se putea relaxa şi bucura de nişte lecţii unice de istorie şi civilizaţie.

 

Imagini din Biserica Greco Catolică


Poze de la turistii care au vizitat aceasta locatie


Adauga o imagine sau creeaza un traseu

Adaugă un comentariu

Nume
Email
Mesaj
 

Newsletter

Loading...Loading...