Sibiu

Muzeul municipal Mediaş

print
Muzeul municipal Medias
Localitate:
Medias

Obiectiv:
Muzee

Ti-a placut articolul?
Impartaseste-l cu prietenii tai!

Istorie românească, germană şi maghiară. Plus istorie dacică şi primitivă, dar şi o colecţie din domeniul ştiinţelor naturii. Asta vei găsi la Muzeul Municipal din Mediaş. Dacă asta nu e de ajuns să te facă puţin curios, atunci ar trebui să ştii că vei găsi suficiente lucruri încât să poată satisface curiozitatea oricărui om interesat să-şi picteze în minte istoria unei regiuni.

 

Clădirea în sine, de pe strada Mihai Viteazul, numărul 46, nu e spectaculoasă, dar e cu adevărat impunătoare, fiind de reţinut că e o fostă mănăstire franciscană medievală de pe la anii 1400. Şi că e, de aproape, mai mare decât pare de la distanţă.

 

Mult mai interesant e, însă, ce veţi găsi în interior – peste douăzeci de mii de exponate de istorie, etnografie, artă sau ştiinţele naturii.

 

Cronologic, ar trebui să începem cu preistoria. Ceramica aparţinând uneia dintre cele mai cunoscute culturi din epoca pietrei – Coţofeni, dar şi culturii Noua. Mergând mai departe pe firul istoriei, ar trebui să ajungem la cele trei tezaure dacice din acest muzeu, dezgropate chiar în această regiune, la Seica Mică şi Mediaş.

 

Nimic nu vorbeşte însă despre această regiune precum obiectele Mediaşului medieval, un oraş german. De o mare valoare istorică şi culturală e sigiliul de argint al Mediaşului, precum e şi una dintre cele mai vechi statui gotice din lume, realizată din lemn. Alături de acestea, obiectele breslelor din oraş stau la mare cinste, ca în orice burg transilvănean, cu stemele, lăzile şi alte însemne caracteristice.

 

Vechea Transilvanie e reprezentată şi de colecţia de costume tradiţionale, care reprezintă cele trei naţionalităţi ale acestei regiuni – români, maghiari şi germani. Aceeaşi îmbinare de cultură şi istorie o găsim şi în colecţiile de cărţi – vechi sau relativ noi – şi tablouri sau chiar fotografii care se găsesc în interior.

 

În fine, colecţia muzeală e completată şi de partea care ţine de ştiinţele naturii, unde vei găsi, de la imagini geografice şi geologice din zonă până la animale, peşti sau multe feluri de flori.

 

Despre asta e vorba. O hartă temporală a regiunii Târnavelor, desenată cu zeci de mii de piese. Şi care nu poate fi altfel decât interesantă, oricine ai fi.

 

Muzeul este deschis de marţi până duminică între orele 9 şi 17.

 

Imagini din Muzeul municipal Mediaş


Poze de la turistii care au vizitat aceasta locatie


Adauga o imagine sau creeaza un traseu

Adaugă un comentariu

Nume
Email
Mesaj
 

Newsletter

Loading...Loading...