Harghita

Peştera de Gheaţă şi Grota Urşilor

print
Peştera de Gheaţă şi Grota Urşilor
Localitate:
Borsec

Obiectiv:
Elemente geomorfologice

Ti-a placut articolul?
Impartaseste-l cu prietenii tai!

Dacă paşii vă călăuzesc la un moment dat în magicul tărâm al Harghitei, este imperios necesar să vizitaţi minunile care împodobesc acest judeţ.

 

Astfel, trebuie să bifaţi pe itinerariul vostru staţiunea Borsec. Vestită pentru apele ei tămăduitoare, aflată între semeţii munţi ai Giurgeului şi Bistriţei, acest loc este binecuvântat şi cu frumoase peşteri, unice atât prin structura lor, cât şi prin poveştile ce s-au ţesut de-a lungul timpului aici.

 

Fie iarnă, fie vară, când plecaţi la drumeţie trebuie să fiţi echipaţi mereu, multe lucruri neplăcute şi chiar tragice întâmplându-li-se celor care nu respectă muntele. Această regulă de aur trebuie respectată şi mai mult atunci când aveţi de gând să vizitaţi Peştera de Gheaţă, doar denumirea trebuind să vă facă să puneţi un hanorac în plus în rucsac.

 

Aflată în Masivul Piatra Mare, în zona muntelui Chibei, Peştera de Gheaţă este tărâmul unde iarna nu se sfârşeşte niciodată. Încă de la intrare te vei simţi copleşit. Un sentiment de frică te poate cuprinde când eşti pe punctul de a face pasul în deschizătura întunecoasă dintre munţii ce reprezintă intarea în tărâmul gheţii.

 

Mergând prin acel culoar strâmt, străjuit de doi pereţi de stâncă de pe care te aştepti oricând să se prăvălească bolovanii ca în istorisirile cu ambuscade, la un moment dat dispare lumina soarelui şi atunci ştii că ai intrat în peşteră.

 

Aici, dacă nu ai o lanternă, eşti pierdut într-un întuneric mai negru decât bezna nopţii şi un frig pe care nici cele mai geroase ierni nu-l aduc cu ele. Însă, odată ce-ai aprins o lumină, frumuseţea peisajului îţi va încălzi sufletul. Coloane de gheaţă sculptate parcă de cel mai îndemânatic meşter stau semeţe în faţa ta. Uitându-te de jur împrejur, simţi că, undeva, într-unul dintre pereţi, se va deschide o poartă magică ce te va duce în tărâmul lui Moş Crăciun.

 

După ce frigul v-a intrat în oase şi aţi decis să reveniţi în locuri unde soarele mai străluceşte încă, puteţi coborî spre Grota Urşilor.

 

Denumită aşa pentru că, probabil, cândva era locul preferat în care regii pădurilor aşteptau primăvara, Grota Urşilor este o deschizătură între doi pereţi de munte, săpată de-a lungul deceniilor de apă şi vânt.

 

Fără boltă, lumina soarelui reuşind mereu să-şi găsească drumul pentru a-ţi călăuzi paşii, grota te face să te simţi ca într-un film de aventură. Intrarea în grotă este străjuită de brazi bătrâni ce parcă spun povestea fiecărui drumeţ ce a trecut pe acolo.

 

Imagini din Peştera de Gheaţă şi Grota Urşilor


Poze de la turistii care au vizitat aceasta locatie


Adauga o imagine sau creeaza un traseu

Adaugă un comentariu

Nume
Email
Mesaj
 

Newsletter

Loading...Loading...