Covasna

Rezervaţia naturală de la Mestecăniş

print
Rezervatia naturala de la Mestecanis
Localitate:
Mestecanis

Obiectiv:
Rezervaţii naturale

Ti-a placut articolul?
Impartaseste-l cu prietenii tai!

Mlaştină, copaci şi flori. Asta e rezervaţia floristică de la Mestecăniş, comuna Reci, judeţul Covasna. Sau, mai curând, mai multe mlaştini mici, între multă vegetaţie.

 

Poate descrierea nu-ţi spune asta, dar adevărul e că acolo vei găsi un adevărat paradis vegetal şi acvatic. Pentru asta, trebuie să ajungi, mai întâi. Nu e foarte greu, dat fiind că localitatea Reci este aproape de DN 11, la 35 de kilometri de Braşov, 25 de Târgu Secuiesc şi 11 de Sfântu Gheorghe.

 

De la Reci, o iei pe un drum comunal, apoi o potecă nepietruită te duce până în rezervaţia floristică ce se întinde pe 34 de hectare, fiind cea mai mare din Covasna.

 

Din nefericire, nu există destule indicatoare pentru turişti către rezervaţie.

 

Chiar la intrare, poteca se bifurcă în două drumuri, din care unul intră direct în pădure, iar al doilea merge, iniţial, pe marginea ei.

 

Ce poţi descoperi aici? În primul rând, vegetaţie de luncă, dat fiind că e aşezată în lunca Râului Negru. Apoi, tot felul de plante pe care nu le mai găseşti uşor în altă parte – mesteacănul pitic, angelica sălbatică şi, normal, fiind o zonă umedă, multe, multe ferigi. Sau multe flori, unele pe care degeaba le vezi, căci e puţin probabil să le ştii numele tuturor.

 

Şi tot multe sunt şi bălţile sau mlaştinile de acolo, pe care le întâlneşti la tot pasul. Pline de vegetaţie verde şi, majoritatea, aproape înfundate de ea. Chiar în bălţile acestea ai surpriza să găseşti şi ceva cu totul special. Broasca albastră, care trăieşte doar în zone reci din Europa şi despre care specialiştii spun că nu se găseşte mai la sud de aici. Tot în zona bălţilor poţi vedea cu puţin noroc nuferi albi sau lalele pestriţe.

 

Un alt “localnic” pe care nu te-ai aştepta să-l găseşti aici e pinul bancsian – e o plantaţie acolo şi primul lucru pe care îl remarci e că aceşti copaci sunt foarte, foarte înalţi.

 

Şi, dacă ai crede că lucrurile neaşteptate se termină aici, te-ai înşela. Chiar acolo, între mlaştini şi flori, copaci şi bălţi, dai de nisip. Şi nu orice nisip, ci dune foarte mari, un fenomen natural ciudat pentru această zonă.

 

Poate cel mai frumos şi liniştitor e în pădurea de mesteceni din rezervaţie. Înalţi, umbroşi şi verzi, ei dau, pe bună dreptate, numele acestei rezervaţii.

 

Loc pe care, dacă îţi place natura, nu ai niciun motiv să nu îl vizitezi. Evită însă weekendurile când liziera este plină de amatori gălăgioşi de grătare la iarbă verde.

 

Imagini din Rezervaţia naturală de la Mestecăniş


Poze de la turistii care au vizitat aceasta locatie


Adauga o imagine sau creeaza un traseu

Adaugă un comentariu

Nume
Email
Mesaj
 

Newsletter

Loading...Loading...