Mănăstirea Râmeț își prăznuiește hramul pe data de 29 iunie

Manastirea Ramet, din localitatea Ramet, judetul Alba, isi praznuieste si anul acesta hramul, pe data de 29 iunie, in ziua pomenirii Apostolilor Petru si Pavel.

Anual, acest lacas sfant primeste cateva mii de pelerini dornici sa se reculeaga si sa-si regaseasca linistea interioara. Manastirea Ramet este cea mai veche manastire din Ardeal, atestata documentar in anul 1376.

Vechea biserica a Manastirii Ramet, cu hramul „Sfantul Gheorghe”, a fost restaurata la sfarsitul anilor 1980. Noua biserica are doua hramuri – pe 29 iunie, de Sfintii Apostoli Petru si Pavel si pe 15 august, cand se sarbatoreste Adormirea Maicii Domnului.

Pelerinii care ajung la manastire pot vizita un muzeu cu obiecte crestinesti vechi, tablouri si icoane realizate pe lemn si sticla. De asemenea, turistii pot admira o colectie etnografica ce cuprinde covoare, tricotaje si broderii. Covoarele tesute manual si vesmintele preotesti brodate cu fir de aur si de argint de la Manastirea Ramet sunt cunoscute pe plan national, dar si international.

Newsletter

Loading...Loading...